Gå en kitesurfing kurs i Skåne

Gå en kitesurfing kurs i Skåne

Kitesurfing är en sport som upptäcks av allt fler runt om i världen. På våra svenska vatten var kitesurfare en ovanlig syn för ca. 10 år sedan, men idag är du nästan garanterad att skåda ett antal färgglada kitar i luften om du går ner till havet en blåsig dag, förutsatt att du går till ett ställe där man kan kitesurfa förstås.

Hur kommer det sig då att kitesurfing blivit så populärt?

Att kränga på sig en våtdräkt när det blåser och därefter hoppa i vattnet, som på våra breddgrader sällan är varmt och skönt, kan för den oinvigde verka vara rent dårskap. Men uppenbarligen är det något som driver många till att kitesurfa oavsett väder och årstid. I somliga fall handlar det nog bara om känslan att komma från hemmet eller jobbet och göra nånting som får en att känna sig levande. I andra fall kanske det handlar om att träffa andra med samma intresse och göra nånting kul ihop. För de allra flesta är det nog en kombination av flera faktorer som gör att de inte får nog av att kitesurfa. Här är en lista på några av fördelarna med att kitesurfa:

  • Naturupplevelsen – att komma ner till stranden och havet har en lugnande effekt. Några timmars strandhäng och kitesurfande får dig att koppla av och glömma vardagsbekymmer.
  • Något att göra i dåligt väder – Den som börjar kitesurfa kommer plötsligt hålla sig väl uppdaterad på den senaste väderprognosen och se fram emot blåsiga och ruggiga dagar där gemene man helst håller sig inne.
  • Gemenskap – Du som börjar kitesurfa på din lokala spot kommer snart träffa på andra människor som delar ditt intresse. Att komma ner till stranden en blåsig dag blir som att träffa sin andra familj.
  • Fysisk aktivitet – Att ge sig ut på en joggingrunda eller dra till gymmet är inte något som lockar alla. Vad är då bättre än att syssla med sin favorithobby och samtidigt få ett riktigt bra träningspass på köpet?
  • Frihet – Att kitesurfa innebär att man måste ge sig i kast med både vind och vatten. Känslan att förenas med naturens element är mäktig och man känner dig fri!
  • Flyg som en fågel – Den som kitesurfat ett tag kommer snart vilja lära sig konsten att hoppa och sväva över vattnet. De högst uppmätta hoppen som hittills gjorts är över 30 meter över vattenytan och nya rekordhöjder slås varje år. Ett par meter höga hopp är dock tillräckligt för att det ska börja pirra i magen för de flesta 🙂
  • Kitesemester – Hör du till skaran som inte finner något större nöje i att bara ligga på stranden? Runt om i världen finns mängder med kitedestinationer och du kan göra din resa till något mer än bara strandhäng.

Ja, listan kan göras lång. Går du i tankarna på att lära dig kitesurfa så tveka inte och boka en kitesurfing kurs. Vem vill inte ta chansen att hitta en ny och förhoppningsvis livslång passion i livet? Bor du dessutom i blåsiga Skåne så finns inga ursäkter. Kliv ur din komfortzon och upptäck denna underbara sport!

Vi ses i vattnet!