SEO

VI HÖJER NIVÅN

Eleiko gjorde en stor entré på världsscenen 1963 genom att göra vad ingen annan tillverkare gjort tidigare – tillverka en stång som håller under en hel tävling utan att skadas eller brytas – och tyngdlyftningssamhället märkte det. Den imponerande prestationen höjer nivån för tyngdlyftningsutrustning.

UPPKOMSTEN AV ELEIKO FEELING

Eleiko formar tyngdlyftningssporten med införandet av de första gummivikterna och inkluderar nållager i stångdesignen som förbättrar prestandan och säkerheten. Idrottare uppskattar den förbättrade upplevelsen och begreppet ”Eleiko-känslan” skapas.

ETT NYTT KAPITEL

Familjen Blomberg var en del av Eleikos historia långt innan de tog över företaget. Lennart Blomberg, en familjevän till de ursprungliga ägarna herr och fru Johannsson, var en erfaren och framgångsrik affärsman när Eleiko blev till salu 1997. Ett stort potential och en aning nostalgi gjorde att familjen Blomberg bestämde sig för att köpa företaget och det har varit ett familjeägt och drivet företag sedan dess.

NÄSTA
GENERATION

Idag har nästa generations Blombergs tagit styret medan fru Blomberg förblir aktiv i bolaget genom styrelsen. VD Erik Blomberg leder företaget inspirerat av sin fars principiella ledarskap där humor, optimism och godhet var en viktig grund för tillväxten. Dessa egenskaper tillsammans med ett engagemang för lärande, en drivkraft för att optimera mänsklig prestation och en passion för styrka och professionell styrkeidrott vägleder Eleiko idag. Rickard Blomberg, i sin roll som VD för Eleiko Sport, leder företagets snabba utveckling i USA. Hans Blomberg förstärker Eleiko IT och Logistik system och Madeleine Blomberg bor i Frankrike tillsammans med familj i Frankrike.

https://www.eleiko.com