Tygla solen och vindarnas ö!

Kitekurs Öland erbjuder flera kurser inom kitesurfing för både den helt gröna surfaren till den lite mer erfarna vindtyglaren! Instruktörerna på Kitekurs Öland är erfarna av öns sporadiska väder och vet därför exakt hur man ska göra för att tygla vinden. Med ett naturligt intresse för kitesurfing så får ni den bästa introduktionen till en av världens roligaste sport!

Vad är kitesurfing?

Kitesurfing utförs av en wakeboard ihop med en kite. Med hjälp av vinden så för man sig framåt och kan därför arbeta in väldigt mycket flexibilitet i rörelserna. Jämför man med wakeboarding, som utförs med hjälp av dragkraft från en båt, så är man helt bunden till båtens rörelser och kan inte svänga runt som man vill. Eftersom att man inte är bunden till något objekt förutom vinden så kan man även flyga under kortare sträckor! Under sommaren så är det en fantastiskt sport att lära sig men det går även att utföra kitesurfing på hösten/våren, ibland vintern! Då använder man en starkare wakeboard som kan ta tuffare stötar från marken. Detta är dock inte för nybörjare då det innebär en större risk kring skador på kroppen när du slår till direkt i marken istället för vattnet.

Säkert och adrenalinfyllt!

Kitesurfing kan se farligt ut och okontrollerbart till en början men när man har lärt sig hur allt fungerar, hur man ska dra i kiten för att åka på ett visst sätt, så är det en väldigt säker sport. I kurserna som Kitekurs Öland erbjuder så går de noggrant igenom säkerheten och regler för hur man för sig på vattnet. Tveka inte och boka in en kurs nu på Ölands bästa kiteskola!